Pentax premiere collection

13.10.2010 16:09

        Společnost PENTAX, světoznámý výrobce optické techniky a fotopříslušenství,  vytvořil web, kde se vystavují jedny z nejlepších fotografií. Ty jsou pořízené fotoaparáty a objektivy vyrobené právě touto firmou. Web je hlavně reklamního charakteru. Musíme přece vědět, jaké fotografie se dají pořídit fotoaparátem s daným objektivem. Podle mého názoru je to velice dobrý nápad.

        Jedná se o snímky autorů z celého světa. Fotografie jsou rozděleny podle kategorií - například portrét, příroda,... Dále je zde jednoduchý katalog objektivů a těl fotoaparátů. Lze se potom podívat, jakou kresbu má třeba objektiv star řady 300 mm se spojením Pentaxu K-10D a podobně.

        Na webu se nachází též premiérová kolekce čítající cca 350 fotografií, kam jsem se probojoval i já se svojí fotografií s názvem "Muzikant." Přijmutí snímku do prémiové kolekce je prestižní záležitostí, ale roli zde rozhodně nehraje protekce nebo iniciativa samotných autorů (čili i kdybych jim každý den psal a prosil o vystavení fotky, nehraje to v konečném rozhodnutí žádnou roli).

         Pentax Photo Gallery funguje na systému hodnocení. Fotky nahrajete na web a ostatní autoři je hodnotí. Buď dají snímku zelenou, nebo červenou; jako na semaforu. Podle výsledného počtu kladných hodnocení se rozhodne o příjetí či nepřijetí fotografie - přijaté fotografie se potom zobrazí ve vašem profilu, nebo ještě lépe, v premiérové kolekci.

        Vytvořit profil si zde může každý, kdo vlastní fotoaparát Pentax a kdo se chce podělit o výsledky své práce s ostatními fotografy.

        Přeji dobré světlo :-)

                                                                                  ZDE je odkaz na moji galerii